Ga naar de inhoud

Nieuwbouw

Wanneer u plannen heeft om uw droomwoning als nieuwbouw woning zelf te willen laten bouwen dan kunnen wij u in verschillende fasen van gehele bouwtraject begeleiden en adviseren.

Zou kunnen wij u adviseren/begeleiden bij:

Ontwikkelen van het ruwe schets ontwerp.

We maken samen met u op basis van uw wensen de eerste schetsontwerpen. Op deze wijze komt stap voor stap uw droomhuis tot ontwikkeling. Daarbij komen wij met voorstellen wat wel of niet doelmatig is bij de indeling en opstelling.

Overleg met architect (ontwerp, duurzaamheid).

Wanneer er een architect bij de bouwplannen wordt betrokken zullen wij ook specifiek aandacht hebben bij het ontwerp in relatie met uw woonwensen en dat de woning duurzaam en energiezuinig wordt ontworpen.

Overleg met gemeente (bouwlocaties, bouwbesluit, bouwverordening).

Onderzoek en beoordeling van bouwlocaties is vaak lastig daar waar nog geen bebouwing aanwezig is. Om hiervan toch een goede indruk te krijgen werken wij met fictieve indelingsschetsen. Het is belangrijk om al in een vroeg stadium rekening te houden met de voorschriften uit het bouwbesluit.

Overleg met aannemers (bestek, keuze materialen, kosten).

In deze fase beoordelen we de bestek kosten in relatie met de materialen die de aannemer opneemt in het bestek. Tevens zullen we controleren of de bouwtekeningen overeenkomen met de ontwerpen die zijn opgesteld. Ook zullen we duidelijke afspraken maken, ook over de tijdsplanning, die we in de aannemersovereenkomst vastleggen.

Toezicht tijdens de bouwperiode.

Belangrijk is om te vast te stellen dat wat er overeengekomen is ook daadwerkelijk ten uitvoering wordt gebracht. Door regelmatig de bouwplaats te bezoeken en de gedane bouwwerkzaamheden te onderzoeken wordt voorkomen dat er verkeerde en/of foutieve werkzaamheden worden uitgevoerd.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u ergens vragen over? Dan kunt u contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek over uw persoonlijke traject.